HTML

Kreditindex

Ez a blog arról szól, hogy páran, akik értünk hozzá, leírjuk, hogy egyébként mi is van a felsőoktatásban. Azért értünk hozzá, mert tanítunk, politizálunk, dolgozunk. Vezetünk egyetemet, céget, hököt, bizottságot. Tudunk mindent, amit tudni kell. És meguntuk, hogy akik tudják, amit mi, azok behúzott farokkal ülnek otthon, akik meg nem, azok meg felsőoktatást irányítanak. A blogban nincs demokrácia, mások véleményével nem törődünk, mert a felsőoktatás nem játszótér.

Friss topikok

  • csillaberk: Kár, hogy ez a blog nem működik tovább. Szerintem elkezdtek valaminek a közelébe eljutni. Sejtem a... (2013.07.21. 12:04) ELTE - az új Bilderberg

Archívum

Emberi erőforrás

2013.02.11. 22:00 :: Kreditindex

Nem tudjuk, ki az a Parragh László és azt sem, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának mi köze a felsőoktatáshoz. Most viszont mindenkit felvilágosítunk, hogy országunk papíron kilavírozta magát a tervgazdálkodásból, és az embereket nem sorozatgyártják. Főleg nem az értelmiséget. Az oktatásban vannak bizonyos összefüggések, ami egy iskolaigazgató számára nem feltétlenül világosak. Leírjuk. A tanárt az egyetem képzi, az egyetemre felvételiző diákot pedig a tanár. Ha a tanár elszúrja, az egyetemisták retardáltak lesznek. Ha az egyetemi oktató szúrja el, a tanár egész életében retardált diákokat fog kiadni kezei közül. Mondjuk 40 év alatt hány diákra is lesz ideje egy tanárnak? Ezres a nagyságrend. Egy egyetemi oktató 40 év alatt hány tanárt is képez? Ezres a nagyságrend. Egyetlen motiválatlan, felkészületlen, rosszul kiválasztott vagy nem megbecsült oktató (főleg, ha vezető pozícióba kerül, mint Hoffman Rózsa) determináltan milliónyi életet keserít meg röpke pályafutása alatt. Normális világokban a politika és a gazdaság az egyetemek szavát lesi, és önti beléjük a pénzt, mert ők az akadémiával együtt bizonyítottan a legjobbak. Ők ismerik a jövőt, vagy legalábbis nagy pontossággal tippelnek. Lehet velük szembe menni, de a bosszújuk hatékony és véres lesz. Levezetik hallgatóiknak, hogy mi a helyes, hogy kell gondolkodni, és a hallgatók ezzel kezdik meg munkájukat, hogy egy évtizeddel később az aktuális politikai elit eltörölje elődeik majomkodását. Van másik út is. Az egyetemi oktatók megunják, hogy őket mindenki csak a gyártósor kezelőjének nézi, és kimennek külföldre. Itthon marad a resztli, és akkor bizony mindenkinek lehet csomagolni. A Kormányban rábízták egy porosz erkölcscsőszre a teljes oktatást, majd az egész ország csodálkozik, hogy a közoktatás által még meg nem nyomorított hallgatók értelmesebbje külföldön köt ki, a visszamaradottak meg a bölcsészek, akik saját bevallás szerint mindenhez értenek.

Szólj hozzá!

Címkék: értelmiség tervgazdálkodás Hoffmann Parragh

A bejegyzés trackback címe:

https://kreditindex.blog.hu/api/trackback/id/tr455075371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása